Teatrix

20-12-2012

“El teatre és artesania, està viu, t’esquita en tots els sentits!”

La màgia del teatre arriba aquest Nadal al Centre de Cultura “SA NOSTRA” de la mà de Teatrix, que oferirà dues obres: Sabatot en “Ni més ni manco” i “El rei Melcior i els pastorets de Nadal”.

Josué Guasch, l’actor principal, ens explica l’entrellat dels espectacles que es representaran els dies 27 de desembre, 2 i 4 de gener i ens convida a participar-hi perquè ens ho passarem ‘Txipendilerendi’.

Què oferirà en Sabatot al públic del Centre de Cultura aquestes vacances?
En Sabatot intentarà fer el millor espectacle del món i per això farà equilibris, màgia, un triple salt mortal... Però, és clar, és un pallasso i les coses no li surten com ell es planteja. Haurà de trampejar un munt de problemes, reals i inventats, amb l’ajut i la participació del públic.
 
I el rei Melcior?
El Rei Melcior usa uns ‘pepos’ molt divertits i, tot cantant cançons, ens explicarà la història del naixement del bon Jesuset. Veurem a Maria i Josep, Sant Miquel i el dimoni i els nostres pastorets, que són la part més divertida i, a més, són els protagonistes de la història. Tot plegat, amb un muntatge lúdic, vistós, pedagògic i original.
 
A qui van adreçats aquests espectacles?
Són espectacles familiars, des dels més petits fins als més grans. Hi ha material perquè tothom ho passi bé i, a més, tenen un poc de tot: cançons, titelles, literatura, ‘divertimento’, moral, reflexió, respecte, pallassades i bona execució!
 
Què voleu transmetre als espectadors, especialment als infants?
Volem que tothom s’ho passi bé, que participin i que s'emocionin... Sobretot, que aprenguin a estimar el teatre.
 
Parlau-nos un poc de la companyia?
La companyia ja té uns quants anys. La vàrem formar Mª Elena Ramis i jo mateix. Actuàvem principalment a Catalunya, però ens traslladàrem a viure a Mallorca farà 4 anys perquè na Mª Elena és d'aquí i tot d'una ens vàrem canviar el nom per dir-nos Teatritx. Ara som de les tres companyies que més feina feim dins Mallorca.
 
 
Per què heu escollit el personatge del pallasso?
El meu pare era pallasso i ho vaig mamar des de petit, ho duc fent des dels 14 anys. Per a mi fer de pallasso és vital... és com jugar, és una filosofia de vida i fa que ho vegis tot un poc des de fora, per poder riure’t amb la gent de tot.
 
Parla’ns de la motivació per continuar fent teatre...
Com que portem tota la vida fent teatre, crec que sense ell no valdria la pena viure. Ens adaptem a les situacions de crisi fàcilment per continuar fent el que ens agrada i ens en sortim prou bé... no aturem, vaja.
 
Què té d’especial el pallasso a l’hora de comunicar-se amb el públic?
Té una veritat emocional molt divertida i curiosa que fa que la gent obri el seu cor de seguida!
 
Quina importància té la música en els vostres espectacles?
Dóna ambient a les escenes i arrodoneix una bona feina perquè el públic en gaudeixi més. La música sempre està present d'alguna manera als nostres espectacles.
 
Quin és el valor afegit que ofereix el teatre als infants, en front dels canals d’oci de què disposen?
El teatre és artesania, està viu, és de veritat, res a veure amb estar assegut a un sofà. El teatre t'esquita en tots els sentits... una passada!
 
Quin protagonisme té el públic en els vostres espectacles?
Sempre feim participar al públic perquè segueixin la història més vivament. Els feim preguntes, provoquem que cantin, baixem a fer escenes entre ells, etc. Per nosaltres la quarta paret no ha existit mai.

 
Josué Guasch, en el paper del rei Melcior
Josué Guasch, en el paper del rei Melcior
fle_izq 1 / 3 fle_der
El pallasso té una veritat emocional divertida i curiosa que fa que la gent obri el seu cor
Cercador
Agenda
veure tota l'agenda
EXPOSICIÓ
29/11/2018-01/02/2019
Palma, Centre de Cultura de Palma
EXPOSICIÓ
30/11/2018-04/01/2019
Palma, Centre de Cultura de Palma
CONFERÈNCIA
20/12/2018
Palma, Centre de Cultura de Palma
EXPOSICIÓ
29/11/2018-25/01/2019
Eivissa, Sala de Cultura de Eivissa
Subscriu-te a la Revista Digital

Programa d'activitats educatives 2018/2019

Banner activitats educatives 18/19