Taula rodona

22-02-2012

Sahara Occidental, dels territoris alliberats a la independència

El Centre de Cultura serà el proper dimarts, dia 28 de febrer, punt de trobada per aquells que vulguin conèixer més a fons la realitat del poble sahrauí.

Els 36 anys de la proclamació de la RASD (República Àrab Sahrauí Democràtica) és el tema del que parlaran Juli Raneda, membre de l'Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears, Mohamed Tleimidi, delegat del Frente Polisario a les illes Balears i Yago Monserrat Berenguel, director de cinema.

 

República Àrab Sahrauí Democràtica

L’any 1976 Espanya abandona els territoris que formaven l’antiga colònia del Sàhara Occidental i el poble Sahrauí proclama la RASD.  Aquí comença la guerra entre el Frente Polisario i el Regne de Marroc i l’èxode sahrauí cap a la regió de Tinduf  (el desert del desert). 36 anys després, més de 200.000 persones, en gran part dones i infants, viuen a l’exili, en condicions precàries i d’extrema duresa a l’espera de la realització d’un referèndum d’autodeterminació.

 

Territori alliberat

Durant l'acte es projectarà el documental "Territori alliberat", del director català Yago Monserrat Berenguel, presentat a la passada edició del Festival Fisahara.

“Territori alliberat” és un interessant documental que recupera, en la experiència del jove Mohamed Alí, el dia a dia de la vida al territori dels nòmades sahrauís.

Mostra, en boca de Mohamed, el patiment i la lluita constant del poble sahrauí, i la seva coexistència amb el major camp de mines del món. Mohamed torna al Sàhara després de molts d’anys per trobar el seu germà qui, afectat mentalment per la guerra, vaga sol pels camps de mines.

El major camp de mines del món
El major camp de mines del món
fle_izq 1 / 3 fle_der
L’acte està organitzat per l'Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears
28-02-12
19:00
Taula rodona i documental | Palma
Centre de Cultura de Palma
Cercador
Agenda
veure tota l'agenda
EXPOSICIÓ
12/04/2018-30/06/2018
Palma, Centre de Cultura de Palma
MÚSICA
28/06/2018
Palma, Centre de Cultura de Palma
MÚSICA
01/07/2018
Escorca, Torrent de Pareis
Subscriu-te a la Revista Digital

Programa d'activitats educatives 2017/2018

Banner activitats educatives 17/18