Cicle de la lletra a la imatge

20-02-2013

De revolucions i de cinema, l'evolucionisme de Darwin

La segona trobada amb el cicle que ens proposa l'Ateneu Pere Mascaró tendrà lloc el dimecres, 13 de març, a les 19h, al Centre de Cultura amb la teoria de l'evolució de Charles Darwin com a protagonista.

La revolució que suposà la teoria darwinista de l'evolució, al moment de la seva aparició, serà el tema que es posarà a debat a aquesta sessió, amb la projecció del film Inherit the Wind (1960) de Stanley Kramer i protagonitzada per Spencer Tracy.

El film

En una petita ciutat de l'estat de Tennessee es jutja un professor per ensenyar als seus alumnes la teoria de l'evolució de les espècies.
El darwinisme s'enfronta a una basta i fonamentalista teoria del creacionisme en una explosiva batalla judicial entre l'advocat defensor Henry Drummond, Tracy, i el líder ultraconservador Matthew Harrison Brady, March. Basada en fets reals.

La xerrada

L’exposició es centrarà en la teoria de l’evolució i constarà de tres parts:

  • Com es va elaborar? Es tractarà de mostrar com C. Darwin va elaborar la seva teoria a partir de l’experiència del seu viatge.
  • Què diu? En aquest apartat es donaran les referènces bàsiques per entendre la teoria de l’evolució: origen en comú, canvi a l’atzar i selecció natural.
  • Quines conseqüències té? Es farà esment als aspectes més controvertits de la teoria que fan referència a l’origen i evolució dels humans.
fle_izq 1 / 4 fle_der
Evolucionisme front creacionisme
13-03-13
19:00
Cicle de cinema | Palma
Centre de Cultura de Palma
Enllaços relacionats

:

Plana de l'Ateneu Pere Mascaró

http://ateneuperemascaro.org/
Cercador
Agenda
veure tota l'agenda
CINEMA I DISCAPACITAT
25/02/2019
Palma, Centre de Cultura de Palma
CINEMA FRANCÈS
26/02/2019
Palma, Centre de Cultura de Palma
MÚSICA
28/02/2019
Palma, Centre de Cultura de Palma
EXPOSICIÓ
14/02/2019-27/02/2019
Maó, Sala de Cultura de Maó

Programa d'activitats educatives 2018/2019

Banner activitats educatives 18/19