El món en les teves mans

19-12-2016

Una nova forma d'aprendre

Curiós, entretingut, divertit, intens i ric en respostes... Els cursos que imparteix el professor Joan Roig en el Centre de Cultura SA NOSTRA tenen molts d’aquests atributs. Ell fa senzilles les complexitats del món tecnològic que tenim en les nostres mans.

Joan Roig ha cursat estudis de Ciències Empresarials i d’Enginyeria Tècnica en Informàtica de Gestió a la UIB. Ha participat en nombrosos cursos d’especialització en diversos àmbits, fonamentalment en tècniques de formació.

Treballa a BMN- SA NOSTRA des de 1994. Hi ha desenvolupat tasques de gestió comercial, també en l’Àrea Tècnica, d’Organització i Normativa i de supervisió de l’Oficina Directa (Banca per Internet).

És expert en el desenvolupament de cursos d'informàtica i ofimàtica en totes les seves branques i nivells des de 1992. També s’ha especialitzat en formació on-line.

  • Joan, després de l'experiència d'edicions anteriors, quin és l'interès dels alumnes amb aquestes cursos relacionats amb les noves tecnologies?

Els alumnes, en la seva major part gent gran i adulta, se senten atrets per les noves tecnologies que ens envolten i que posen ‘El món en les seves mans’. Tots senten molta curiositat i tenen interès en conèixer els secrets d’aquestes tecnologies que ens obren d'una manera senzilla noves formes de comunicació.

  • N'hi ha que repeteixen, perquè a els ha agradat?

La finalitat del curs és que comprenguin el que poden fer i aconseguir amb els seus dispositius i que siguin capaços de saber ‘com fer-ho’, pels seus propis mitjans i d'una forma natural. Alguns alumnes repeteixen el curs per consolidar els conceptes tot i que cada any afegim nous cursos i nou continguts.

  • La gent gran és reticent a les noves tecnologies o és mostra oberta a adaptar-les dins la seva quotidianitat?

Per respondre aquesta qüestió m'agrada recordar un cita de Steve Jobs que sempre esment el primer dia del curs ‘El món a les teves mans’ i que diu: ‘la gent gran se seu i et pregunta què és això? però els joves pregunten: què puc fer amb això?’.

Aquesta frase tan precisa ens explica quina és la principal barrera que té la gent gran per comprendre el món de les noves tecnologies, i una vegada que en són conscients ells mateixos es van preguntant "què puc fer jo amb el meu mòbil o dispositiu? i d'una forma natural comprenen com fer-ho i ja incorporen les noves funcions al dia a dia.

  • També s'hi enganxen els adults a les noves tecnologies?

Les persones grans  tenen una gran facilitat per enganxar-se, disposen de temps i d’il·lusió per descobrir el món que tenen a les seves mans gràcies als dispositius mòbils.

  • Tothom surt del curs amb el coneixement suficient per gestionar de forma eficient aquests dispositius mòbils?

El nostre objectiu és que comprenguin el funcionament essencial dels dispositius i siguin capaços d'administrar-los d'una manera eficient. A poc a poc, hem anat ampliant l'oferta de cursos amb nous continguts com xarxes socials (Facebook), GPS, compres, banca en línia i seguretat en internet.

  • A l'hora de fer les compres per internet quina és la primera recomanació que els fas per estar segurs?

La primera recomanació per a la realització de compres és l'ús de mitjans de pagament segurs com són les targetes virtuals que la majoria d'entitats financeres posen a disposició dels seus clients, BMN-SA NOSTRA, través de la pròpia aplicació BMN Online, facilita la creació de targetes virtuals d'una manera simple i segura.

  • Si n'hi ha, quin és el perill avui de l’avenç tecnològic a la vida diària?

Es tracta d'un tema molt polèmic ja que l'avenç tecnològic afecta la nostra privacitat, els dispositius mòbils permeten ‘tenir el món a les teves mans’ però alhora permeten ‘que el món vegi les teves mans’. Això implica que hem de prendre algunes precaucions per mantenir la nostra privacitat.

  •  Les xarxes mòbils com canviïn els relacions humanes? quines virtuts i defectes tenen?

‘A la nostra joventut els agrada el luxe i és mal educada, no fa cas a les autoritats i no té el més mínim respecte per els de més edat. Els nostres fills avui són uns veritables tirans. Ells no es posen drets quan una persona anciana entra. Responen als seus pares i són simplement dolents’ aquesta frase que sembla una reflexió sobre la situació actual de la joventut la va dir Sòcrates (470- 399 aC.). Amb això vol fer notar que amb les xarxes mòbils no canvien les relacions humanes sinó que està canviant un canal.

  •  Quines recomanacions faràs als alumnes abans d'acabar el curs?

La nostra recomanació és que se segueixin preguntant ells mateixos ‘què puc fer jo amb això?’

fle_izq 1 / 3 fle_der
El nostre objectiu és que comprenguin el funcionament essencial dels dispositius i siguin capaços d'administrar-los d'una manera eficient
Formació Adults
22/05/2017

Cursos 2016-2017

Fotos premis
28/10/2016

Concurs BMN-SA NOSTRA a la UIB

Entrevista
26/01/2017

El club de la lectura

Concurs BMN-SANOSTRA-UIB
25/10/2016

Guanya dos viatges a Berlín i convida a sis amics

Cicle de cinema
04/10/2016

‘De la Mancha a la pantalla’

Cinema social
27/09/2016

Escucha mi mirada

Publicació
11/11/2016

LLUMS DE TRAMUNTANA

Opinió
11/11/2016

Euro i sistema financer

Presentació
14/11/2016

‘Valores que humanizan’

Cloenda cicle de cinema
15/11/2016

‘De la Mancha a la pantalla’

Taller musical
20/12/2016

Un món de nadales

Benvinguts
05/01/2017

Reis Mags d’Orient

Exposició Fotografia
10/01/2017

Memorial Climent Picornell

Cinema francès
11/01/2017

Lola

Cinema d'Autor
16/01/2017

‘Los exiliados románticos’

Bandes Sonores
16/01/2017

MONTE WALSH

Fotografia
06/02/2017

X Memorial Climent Picornell

Cercador
Agenda
veure tota l'agenda
EXPOSICIÓ
12/04/2018-30/06/2018
Palma, Centre de Cultura de Palma
MÚSICA
28/06/2018
Palma, Centre de Cultura de Palma
MÚSICA
01/07/2018
Escorca, Torrent de Pareis
Subscriu-te a la Revista Digital

Programa d'activitats educatives 2017/2018

Banner activitats educatives 17/18