Acords

13-02-2017

BMN-Sa Nostra i la UIB: trenta anys de col·laboració

Llorenç Huguet, rector de la UIB, i Antoni Serra, director territorial de BMN-Sa Nostra, refermen el suport a molts i diferents àmbits universitaris. El Club d’inversió, Demotec, Demolab, Arqueòdrom, Olimpíades UIB, són algunes de les iniciatives wque s'han impulsat de forma conjunta.

Per consolidar els trenta anys de suport i eixamplar la col·laboració en nombroses activitats i experiències universitàries organitzades conjuntament per Sa Nostra i la UIB, primer, i ara amb BMN-Sa Nostra, s’han reunit el director territorial de l’entitat financera, Antoni Serra, i el director de Relacions Institucionals, Jordi Mulet, amb Luis Vegas, director de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears, la doctora Margalida Payeras, vicerectora d’Alumnes, Titulats i Ocupabilitat, i el doctor Llorenç Huguet, rector de la UIB.

En el decurs de la trobada s’ha fet balanç d’aquest període de relació i també s’han tractat propostes i projectes que podrien desenvolupar-se en el futur. S’ha fet recordança de Carles Blanes, director general de Sa Nostra entre 1968 i 1993 i primer president del Consell Social de la UIB.

Club d’Inversió

De llavors ençà, les relacions s’han estalonat amb un seguit de projectes, alguns encara vigents com és el cas del Club d’Inversió Sa Nostra-UIB, que data de l’any 1988 i és el club més antic d’Espanya. En la darrera edició, la vint-i-setena del Club d’Inversió, hi han participat 40 equips i 131 alumnes.

Demolab, Demotec i Arqueòdrom

D’altra banda, l’entitat financera col·labora amb els programes que té la UIB adreçats a l’alumnat d’educació secundària, amb l’objectiu d’acostar-hi els aspectes positius i també lúdics de la ciència: el Demolab (des del curs 2004-2005), el Demotec (2009-10) i l’Arqueòdrom (2010-11), que es desenvolupen a Mallorca, Menorca i Eivissa i Formentera.  

En el Demolab, que se centra en activitats científiques, el darrer curs hi varen participar 2.967 alumnes. En el Demotec, que se centra en l’electrònica i la construcció, hi varen participar 1.237 alumnes. En l’Arqueòdrom, on es pot treballar en l’excavació d’un jaciment, de forma simulada, hi varen participar 423 alumnes.

Olimpíades UIB

Un altre àmbit de col·laboració són les Olimpíades a la UIB, durant les quals els alumnes de centres, públics i privats, de totes les illes Balears posen a prova els seus coneixements. Les olimpíades escolars es varen concebre amb la idea de motivar els estudiants de secundària i batxillerat per continuar els estudis i la formació.

Els professors són qui motiva els alumnes perquè hi participin. Els temes de les proves estan relacionats amb les assignatures per les quals competeixen.

Els estudiants que aconsegueixen més bons resultats participen després a les olimpíades nacionals i, si escau, internacionals, a més de rebre premis i reconeixements.

Fundació Universitat-Empresa. CampusEsport

Des de la creació de CampusEsport, Sa Nostra ha donat suport a la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears. Avui, BMN-Sa Nostra és l’entitat financera de referència per a la FUEIB.

Activitats culturals

En darrer terme, destaquen també les activitats de caire cultural que fa la UIB al Centre de Cultura Sa Nostra de Palma, com conferències, tallers o, més recentment, el cicle Cinema d’Autor i el Cicle de Cinema Cervantí. Entre d’altres activitats, podem destacar la col·laboració en el Dia de la Dona o en les crisis de refugiats a Europa.

El director territorial de BMN-SA NOSTRA, Antoni Serra, i el director de Relacions Institucionals, Jordi Mulet, amb Luis Vegas, director de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears, la doctora Margalida Payeras, vicerectora d’Alumnes, Titulats i Ocupabilitat, i el doctor Llorenç Huguet, rector de la UIB
El director territorial de BMN-SA NOSTRA, Antoni Serra, i el director de Relacions Institucionals, Jordi Mulet, amb Luis Vegas, director de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears, la doctora Margalida Payeras, vicerectora d’Alumnes, Titulats i Ocupabilitat, i el doctor Llorenç Huguet, rector de la UIB
fle_izq 1 / 2 fle_der
En el decurs de la trobada s’ha fet balanç d’aquest període de relació i també s’han tractat propostes i projectes que podrien desenvolupar-se en el futur. S’ha fet recordança de Carles Blanes, director general de Sa Nostra entre 1968 i 1993 i primer president del Consell Social de la UIB...
Enllaços relacionats

:

Enllaça't amb la UIB i el Club d'Inversió BMN-SA NOSTRA

http://diari.uib.cat/arxiu/El-Club-dInversio-Sa-Nostra-UIB-guardonat-per.cid366312
III Festival Beethoven
09/02/2017

Quintet Lluís Vives i Enrique Bernaldo

Fotografia
06/02/2017

X Memorial Climent Picornell

Cinema d'Autor
06/02/2017

‘A cambio de nada’

Entrevista
26/01/2017

El club de la lectura

III Festival Beethoven
26/01/2017

Brenno Ambrosini, piano

Cinema
26/01/2017

III CICLE DE CINEFÒRUM

Formació Adults
22/05/2017

Cursos 2016-2017

Cinema francès
20/02/2017

MON ÂME PAR TOI GUÉRIE

Exposició
24/02/2017

'Territori d'assaig'

Mirades
02/03/2017

Territoris d’assaig

Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació
06/03/2017

‘Mediterrània, mar de pobles’

Cercador
Agenda
veure tota l'agenda
CINEMA D'AUTOR
12/03/2018
Palma, Centre de Cultura de Palma
PRESENTACIÓ LLIBRE
21/03/2018
Palma, Centre de Cultura de Palma
EXPOSICIÓ
02/03/2018-31/03/2018
Maó, Sala de Cultura de Maó
Subscriu-te a la Revista Digital

Programa d'activitats educatives 2017/2018

Banner activitats educatives 17/18