Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació

06-03-2017

‘Mediterrània, mar de pobles’

El Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, amb la col·laboració de BMN-SA NOSTRA, durà a terme tot un seguit d’activitats en el marc del programa de sensibilització ‘Mediterrània, mar de pobles’. L’objectiu: donar a conèixer la situació de les persones immigrants.

En el context d’un món cada vegada més globalitzat i més interconnectat, els desplaçaments de persones d’un lloc a un altre és un fet força habitual i no sempre és voluntari.

Les causes que empenyen a una persona a deixar el seu país per anar a un altre són diverses i complexes: sovint, s’hi combinen factors d’expulsió del lloc d’origen amb elements d’atracció al lloc de destí.

També s’han de distingir aquestes migracions volgudes de les migracions forçoses, les quals tenen terribles conseqüències per a les persones.

Per tal de donar a conèixer aquesta situació, el Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació ha elaborat el programa de sensibilització ‘Mediterrània, mar de pobles’. El programa presenta la realitat de la Mediterrània, en tant que focus d’immigracions de tota casta.

De forma divulgativa i atractiva, es facilita una aproximació a la diversitat natural i cultural d’aquesta àrea geogràfica, i als aspectes polítics, ecològics, socials i econòmics que s’hi plantegen, tot esdevenint un dels reptes de major transcendència per al futur de tots els seus habitants.

Dues activitats principals regiran el programa. En primer terme, el cicle de cinema ‘Mediterrània i migracions’ i, de forma paral·lela, l’exposició fotogràfica ‘Migracions i fronteres’ de José Palazón.

MEDITERRÀNIA I MIGRACIONS

El president del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, Joan Verger, presentarà el programa el proper dimarts, 7 de març, a les 19 h, en el mateix Centre de Cultura SA NOSTRA. A les 18.30H, Verger atendrà els mitjans de comunicació i farà una valoració de la incidència política i social que es vol aconseguir. 

Aquesta campanya contempla la captació de recursos econòmics i el finançament de projectes a les zones més afectades.

Després de la seva intervenció, es projectarà el primer documental que formarà part de la mostra de cinema ‘Mediterrània i migracions’, un cicle que s’allargarà fins el 28 de març, projectant una pel·lícula cada dimarts, a les 19 h, en el mateix Centre de Cultura del carrer de la Concepció, núm. 12 de Palma.

Les pel·lícules seleccionades per projectar-se durant aquest cicle ofereixen una visió de les diferents causes que condueixen a una persona a fugir del seu lloc d’origen.

També donen a conèixer els riscs i les conseqüències que suposen per aquestes persones deixar enrere la seva terra, la seva cultura i, en molts de casos, les famílies i els seus éssers més estimats.

Les pel·lícules es podran consultar a les agendes del Centre de Cultura SA NOSTRA (http://www.obrasocialsanostra.com/es/actual/agenda) i del Fons Mallorquí

(http://fonsmallorqui.org/ca/comunicacio/agenda/10). La primera projecció serà 14 km.

 

EXPOSICIÓ ‘MIGRACIONS I FRONTERES’

La mateixa línia temàtica és la que segueix l’exposició fotogràfica ‘Migracions i fronteres’, de José Palazón, que s’inaugurarà dia 4 d’abril a les 18.30 h. a la sala d’exposicions del Centre de Cultura. Inauguració que comptarà amb la presència del president del Fons Mallorquí.

Es tracta d’un conjunt de 22 fotografies, que mostren la crua realitat dels emigrants al seu pas per Grècia, Melilla, Sudan, i Calais (França).

Presentada l’exposició, es projectarà públicament per primera vegada l’audiovisual ‘Som de la Mediterrània. Moviments migratoris i interculturalitat’, que servirà per posar punt a la mostra de cinema social.

És tracta d’un audiovisual didàctic, creat i realitzat pel Fons Mallorquí, sobre els desplaçaments de les persones, les causes i les conseqüències de les migracions. Tant l’exposició de José Palazón com l’audiovisual romandran exposats al Centre de Cultura SA NOSTRA fins al 18 d’abril.

Tots els materials que es presentaran al llarg d’aquests dies estan a disposició dels socis del Fons Mallorquí, una associació d’administracions locals i autonòmiques, de la qual en formen part la totalitat d’ajuntaments de Mallorca, el Consell de Mallorca, el Govern de les Illes Balears, la Universitat de les Illes Balears, la Mancomunitat del Pla de Mallorca i la Mancomunitat des Raiguer.

El Fons Mallorquí canalitza les aportacions dels seus socis mitjançant programes de desenvolupament municipalista, en els quals són els municipis del Sud els qui decideixen de forma consensuada el model de desenvolupament que volen.

fle_izq 1 / 3 fle_der
La campanya compta amb la col·laboració de BMN-SA NOSTRA i abraça diverses activitats. Es presentarà l’exposició ‘Migracions i fronteres’ i el documental ‘Som de la Mediterrània. Moviments migratoris i interculturalitat’
Enllaços relacionats

:

Enllaça amb el FMSC

http://www.fonsmallorqui.org/ca
Mirades
02/03/2017

Territoris d’assaig

Exposició
24/02/2017

'Territori d'assaig'

Cinema francès
20/02/2017

MON ÂME PAR TOI GUÉRIE

Alimentació Responsable. T'uneixes al canvi?
07/03/2017

Desierto líquido

CINEFÒRUM
13/03/2017

‘Professor Lazhar’

Conferència
14/03/2017

Altres Veus, Altres Realitats

Exposició
16/03/2017

‘Cirurgies solidàries’

Exposició Maó
16/03/2017

OBRA GRÀFICA A LES ILLES BALEARS

Solidaritat
20/03/2017

Com donar de forma eficaç

Concert
21/03/2017

Imagine Ensemble

Espectacle teatral
22/03/2017

ELLA

Cercador
Agenda
veure tota l'agenda
EXPOSICIÓ
12/04/2018-30/06/2018
Palma, Centre de Cultura de Palma
MÚSICA
28/06/2018
Palma, Centre de Cultura de Palma
MÚSICA
01/07/2018
Escorca, Torrent de Pareis
Subscriu-te a la Revista Digital

Programa d'activitats educatives 2017/2018

Banner activitats educatives 17/18