Cursos

07-09-2017

Cursos per a adults 2017-2018 a Mallorca

Entre les novetats hi destaquen els cursos ‘Pedres precioses, construccions emblemàtiques’, ‘Grans religions del món’, ‘Les possessions i el seu paper en la història de Mallorca’, ‘L’arquitecte Gaspar Bennazar i el seu temps’ i ‘Claus per entendre l’art contemporani’. Inscripcions del 2 al 6 d'octubre!

  • A l’àmbit musical, s’ofereix ‘Redescobrir l’òpera y la sarsuela’
  •  El club de lectura i el taller d’escriptura creativa s’amplien

Tots els cursos formen part del ventall que s'oferirà al Centre de Cultura de Palma, bona part a càrrec de Maria José Lapeña, Pilar Rubí, Elena Conde, Blanca Ballester Morell i Aina Pascual.

A l’àrea d’estimulació cognitiva, les professores Susana Monés i Macarena Sánchez impartiran els tallers de memòria i els professionals de neurofitness el taller per a mantenir un cervell actiu. A destacar, també, el curs d’escriptura creativa que dirigeix magistralment Guillem Rosselló o el de Piano que impartirà Enrique Bernaldo de Quirós.

NOVETATS

A l’apartat d’història de l’art i patrimoni historicoartístic les novetats que oferim son els següents cursos monogràfics: ‘Pedres precioses, construccions emblemàtiques’ i ‘Grans religions del món’ (impartits per la professora Elena Conde), ‘Les possessions i el seu paper en la història de Mallorca’ (impartit per Aina Pascual Bennàsar) i els cursos dirigits per Pilar Rubí: ‘L’arquitecte Gaspar Bennazar i el seu temps’ i ‘Claus per entendre l’art contemporani’.

La professora Maria José Lapeña seguirà impartint les seves classes habituals per aquells alumnes interessats en aprofundir a l’historia del art des dels inicis fins al segle XX.

Al camp de la música: Continuem amb el curs de ‘El piano a través dels segles’ que va tenir una gran acceptació i que enguany presentem como novetat un curs sobre lírica baix el títol; ‘redescobrir l’òpera y la sarsuela’ que serà impartit per el professor Joaquim García.

El club de lectura i el taller de escriptura creativa se amplien com conseqüència de l’interès despertat entre els alumnes i es crean nous grups. D’aquesta manera, poden inscriure’s als diferents nivells (iniciació o avançat) segons els seus interesses i objectius.

PEDRES PRECIOSES, CONSTRUCCIONS EMBLEMÀTIQUES

Al llarg de la història de l’art arquitectònic, l’home ha sabut crear construccions i obres d’enginyeria que s’han convertit en autèntics emblemes de la humanitat per les seves particularitats i la seva bellesa. Des de les Coves d’Altamira, la Mesquita de Córdoba, la Gran Muralla xina o la catedral de Lleó fins a la Torre Eiffel, han suposat importants referents culturals, exponents de l’evolució del pensament del moment.

Creats com a enterrament d’un individu, per a defensar un territori, abraçar la cristiandat, o com a mostra d’una modernitat rebutjada, aquests exemples són sens dubte pedres precioses de la Història de l’Art. 

 

GRANS RELIGIONS DEL MÓN; ELS CAMINS CAP ALLÒ SAGRAT

La religió és un conjunt de creences sobre qüestions morals, existencials i sobrenaturals. Sembla que, consubstancial a l’home, l’és la recerca d’instàncies superiors a l’existència material.

En aquest curs, es tractaran les religions de major transcendència com el Judaisme, Cristianisme, Islamisme, Hinduisme i Budisme. Es parlarà de les seves normes morals que afecten a la conducta individual i social, de la relació amb la divinitat i de com, en ocasions, impliquen practiques que sobrepassen les qüestions purament religioses.

LES POSSESSIONS I EL SEU PAPER EN LA HISTÒRIA DE MALLORCA

A n’aquest curs es parlarà de l’estructura social de les possessions i la seva importància en la  història de Mallorca. A més es donarà a conèixer aspectes com: l’especialització productiva, l’emplaçament o els tipus de règims d’explotació i la gestió d’una possessió.  

Organització i vida quotidiana, declivi de l’activitat agrícola i ramadera així com la situació actual i nous usos de les possessions.

Al llarg del curs es realitzaran visites guiades.

L’ARQUITECTE GASPAR BENNAZAR I EL SEU TEMPS

L'arquitecte Bennazar va deixar obres tan significatives per la nostra ciutat tals com: la plaça de toros, el pont del tren, els magatzem L’Àguila o el passeig Sagrera, entre d’altres exemples d’una extensíssima carrera. 

Coneixerem de prop els seus projectes i les seves aportacions, com era l’home i l’arquitecte en el seu context històric, polític i social. Qui varen ser els seus coetanis: amics, col·legues de professió i d’altres personatges il·lustres que configuren el primer terç del segle XX a la nostra ciutat i per extensió, a la nostra illa.

CLAUS PER ENTENDRE L’ART CONTEMPORANI

Saber contextualitzar les obres artístiques contemporànies, tenir elements per interpretar-les i poder reconèixer els trets que determinen l'estil i les seves variants geogràfiques. Donar a conèixer l'expansió del modernisme com a corrent a través de les diverses manifestacions artístiques (arquitectura, pintura, escultura i arts decoratives) i veure la repercussió del moviment a Mallorca.

REDESCOBRIR L’OPERA I LA SARSUELA

Es farà un recorregut per la història i l’evolució tant de l’òpera com de la sarsuela, amb el propòsit principal de fer accessible aquests dos gèneres de la lírica i aconseguir gaudir-los plenament. Cada sessió incidirà al voltant d’un període històric, destacant els compositors i les obres més significatives.

FORMALITZACIÓ DE MATRÍCULA

  • Del 2 al 6 d’octubre
  • Centre de Cultura de “SA NOSTRA”
  • Carrer de la Concepció, 12 de Palma
  • Horari: d’11 h a 14 h

DESCOMPTES PER ALS CLIENTS DE BMN-SA NOSTRA

Els clients de BMN-SA NOSTRA tindran descompte a l’hora de fer efectiu el pagament de la matrícula dels cursos.

  • TELÈFON D’INFORMACIÓ: 971 725 210 (D’11 H A 14 H)

 

fle_izq 1 / 2 fle_der
L’Obra Social SA NOSTRA posa en marxa una renovada edició dels cursos per a adults
Exposició Eivissa
31/08/2017

‘Oscura edad’

Minut de silenci
18/08/2017

A la memòria de les víctimes

Poesia
17/08/2017

Tavernàries

Marxa 2017
26/07/2017

Des Guell a Lluc a peu

Article d’opinió
21/07/2017

¡Aprovechemos nuestro minuto!

Cicle de Cinema
18/07/2017

L’home de la pistola d’or

Cicle de Cinema
18/07/2017

Força 10 de Navarone

Exposició Eivissa
17/07/2017

EPHEMERAL

Actualitat
10/07/2017

El lloguer turístic

Article
22/09/2017

Cooperar para liderar

Article
22/09/2017

Cooperar para liderar

Presentació llibre
02/10/2017

Balears, 2015. Un nou cicle polític

Història i cultura
03/10/2017

Itinerem

Entrevista Blanca Morell
09/10/2017

La família lectora creix

Cercador
Agenda
veure tota l'agenda
EXPOSICIÓ
29/11/2018-01/02/2019
Palma, Centre de Cultura de Palma
EXPOSICIÓ
30/11/2018-04/01/2019
Palma, Centre de Cultura de Palma
CICLE CINEMA ANGLÈS
11/12/2018
Palma, Centre de Cultura de Palma
EXPOSICIÓ
29/11/2018-25/01/2019
Eivissa, Sala de Cultura de Eivissa
Subscriu-te a la Revista Digital

Programa d'activitats educatives 2018/2019

Banner activitats educatives 18/19