Llibres

11-04-2018

La fonda del Vapor, entre la Revolució Francesa i el Pla Alomar

Pere Galiana Veiret fa un retrat de que va ser la fona més coneguda de Palma durant el Segle XIX.

La fonda del Vapor és un d'aquells llocs on es respirava història per tots els racons.

 

Fundada pel refugiat de la Revolució Francesa Joan Veyret Baumel, va acollir a molts dels viatgers que arribaven a la nostra illa, entre ells, alguns d'il·lustres com Juli Verne o Gustau Duré. Aixecada a la plaça del Rosari, durant la Guerra de la Independència, va ser seu dels regugiats francesos, i va sofrir els esdeveniments més importants de la contesa, el que originà la separació de les branques mallorquina i catalana del llinatge Veiret. La fonda desaparegué amb la reforma urbana del Pla Alomar.     

Tot això ens explica Pere Galiana Veiret a La fonda del Vapor (Palma, 1808-1948) que es presentarà el 17 d'abril al Centre de Cultura de Sa Nostra. Un llibre on l'autor recull els esdeveniments més importants que succeïren a la fonda i tot el que va suposar per la Palma del segle XIX. L'acte comptarà amb la presència de l'autor, Pere Galiana; l'editor Lleonard Muntaner i l'historiador Gaspar Valero.

Pere Galiana Veiret va ser funcionari de l'Ajuntament de Palma durant 46 anys i, una vegada jubilat es dedicà a la investigació històrica. Fruit d'aquesta feina ha editat diversos llibres i ha escrit articles de  divulgació històrica a diferents mitjans. L'any 2015 va ser pregoner de la Festa de l'Estendard amb un discurs sobre la figura d'en Figuera, el rellotge de Cort.

fle_izq 1 / 2 fle_der
La fonda va acollir viatgers il·lustres com Juli Verne o Gustau Duré
Cercador
Agenda
veure tota l'agenda
MÚSICA
15/02/2019
Palma, Centre de Cultura de Palma
CINEMA I DISCAPACITAT
18/02/2019
Palma, Centre de Cultura de Palma
CINEMA FRANCÈS
19/02/2019
Palma, Centre de Cultura de Palma
EXPOSICIÓ
14/02/2019-27/02/2019
Maó, Sala de Cultura de Maó
Subscriu-te a la Revista Digital

Programa d'activitats educatives 2018/2019

Banner activitats educatives 18/19