Cinema

19-04-2012

Doble sessió especial Godard

El proper dimecres 25 d'abril els apassionats del cinema francès podran gaudir, al Centre de Cultura, de dos dels millors films del director Jean Luc Godard.

L'Obra Social de SA NOSTRA en col·laboració amb l'Alliance Française projecta en una sessió doble, a les 17 i a les 19h, dos films de l'emblemàtic director francès.

Jean-Luc Godard (París, 1930)

Crític de cinema a Gazette du Cinéma i a Cahiers du Cinéma, als anys cinquanta entrà en contacte amb els joves cineastes que crearien la nouvelle vague de la qual ell mateix seria un destacat representant. El seu primer llargmetratge, À bout de souffle (1959), constituí una fita del moviment i del cinema en general pel distanciament que aconseguia mitjançant llargs plans seqüència i l'adaptació de tècniques del cinema documental. Les seves produccions posteriors, en les quals les fronteres entre gèneres són sovint qüestionades, han suscitat polèmica per l'esperit iconoclasta i anticonvencional, tant en l'aspecte formal com pel discurs revolucionari a ultrança a tots els nivells, des del quotidià al polític.

  • A les 17h

Projecció del film Sympathy for the devil (1968-VOSE)

Prenent com a rerefons el panorama cultural de finals dels 60, Jean-Luc Godard ens ofereix en aquest documental un testimoni imprescindible del que es va anomenar la contracultura occidental. Amb una anàlisi profunda del moviment dels Panteres Negres i amb referències als treballs de personatges tan rellevants com LeRoi Jones i Eldridge Cleaver, recorrem moments significatius com una visita als Rolling Stones en l'estudi de gravació.

  • A les 19h

Projecció del film Vivre sa vie (1962-VOSE).

Explica un fragment en la vida i l'evolució d'una jove que acaba exercint la prostitució, d'una forma natural, sense cap dramatisme, simplement impulsada per l'estil de vida imposat en la societat dels diners. La seva vida a partir de llavors es decideix al carrer i als cafès, al lloc de treball o en habitacions d'hotel. És un retrat en dotze vinyetes d'una prostituta parisenca enamorada del cinema. El retrat del que un personatge és capaç d'expressar, i la possibilitat d'observar la seva vida a través de la mirada d'un autor.

Vivre sa vie
Vivre sa vie
fle_izq 1 / 3 fle_der
Amb la col·laboració de l'Alliance Française.
25-04-12
17:00
Cinema | Palma
Centre de Cultura de Palma
25-04-12
19:00
Cinema | Palma
Centre de Cultura de Palma
Cercador
Agenda
veure tota l'agenda
EXPOSICIÓ
12/04/2018-30/06/2018
Palma, Centre de Cultura de Palma
CINEMA D'AUTOR
26/04/2018
Palma, Centre de Cultura de Palma
CICLE CINEMA
03/05/2018
Palma, Centre de Cultura de Palma
Subscriu-te a la Revista Digital

Programa d'activitats educatives 2017/2018

Banner activitats educatives 17/18