Cinema italià segle XXI

31-05-2012

"L'aria salata" d'Alessandro Angelini

Continuam aquest mes de juny amb més films inèdits a Espanya del cinema italià actual al Cicle "Mirades Perifèriques" del Centre de Cultura. La propera cita serà dia 6 de juny a les 19h.

Quan els anys transcorreguts a la presó travessen diverses generacions, tenen el mateix efecte que l'aire de mar, que cobreix tot el que toca amb una capa de rovell. I sufoca la vitalitat. Basant-se en aquesta similitud, Alessandro Angelini va voler titular el seva òpera prima l'aire de la sal, en la qual relata la trobada entre un jove educador empleat en una presó i el seu pare, detingut per homicidi des de fa 20 anys i transferit a la mateixa presó, per casualitat .

Sinòpsi

El professor Fabio, de 30 anys, treballa a la presó Rebibbia, viu amb Emma i no té fills. Moltes de les energies de Fabio estan enfocades en la vida de la presó i en els seus estudiants, als que intenta transmetre'ls esperança per al futur. Un dia arriba a la presó Luigi Sparti, un home mentider condemnat per homicidi que fingeix ser epilèptic per obtenir la llibertat condicional. Fabio tracta d'ajudar perquè descobreix que aquest home és el seu pare, aquell que el va abandonar quan tenia només sis anys. Luigi Sparti ven haixix a la presó i tracta de fer xantatge a Fabio perquè l'ajudi a escapar. Malgrat això, Fabio intenta ajudar fins que, exasperat, li revela que és el seu fill. Comença llavors un drama recíproc on el pare busca guanyar-se el cor del seu fill explicant-li quant va patir per no estar amb la família. Finalment, gràcies a l'ajuda de Fabio, Luigi obté la llibertat condicional.

fle_izq 1 / 2 fle_der
Un film d'Alessandro Angelini, Globus d'Or 2007 com a Director Revelació.
06-06-12
19:00
Cinema | Palma
Centre de Cultura de Palma
Cercador
Agenda
veure tota l'agenda
REPRESENTACIÓ ESCÈNICA
03/04/2015
Palma, Centre de Cultura de Palma
REPRESENTACIÓ ESCÈNICA
04/04/2015
Palma, Centre de Cultura de Palma
TALLER DE CUINA
07/04/2015
Palma, Centre de Cultura de Palma
REPRESENTACIÓ ESCÈNICA I MÚSICA
04/04/2015
Maó, Sala de Cultura de Maó
CONCERT
11/04/2015
Maó, Sala de Cultura de Maó
CURS D'ART I CULTURA
13/04/2015
Maó, Sala de Cultura de Maó

Programa d'activitats educatives 2014/2015

Banner activitats educatives 14/15
Subscriu-te a la Revista Digital