Exposició

"Contraviolències". Pràctiques artístiques contra l’agressió a la dona”

L’explotació de les dones, representada en l’agressió, el maltractament i el feminicidi, ha estat un fenomen invisible durant dècades que ara comença a ser considerat una xacra social.

L’art, com les persones, és social. Per això, no pot ser aliè a la transformació que la societat ha experimentat els darrers anys i que avui condemna la violència contra les dones.

Sota el títol “Contraviolències. Pràctiques artístiques contra l’agressió a la dona”, l’Obra Social de “SA NOSTRA” presenta una exposició que reflecteix, a través de la visió de quinze artistes internacionals, la influència de la problemàtica social de la violència de gènere en l’art contemporani.

Exclusió, agressió i silenci

Durant els mesos de setembre, octubre i novembre el Centre de Cultura “SA NOSTRA” de Palma acull aquesta inquietant mostra, produïda per Koldo Mitxelena Kulturunea i l'Obra Social, i que compta amb la col·laboració de la Diputació Foral de Guipúscoa i el Institut Balear de la Dona.

Es tracta d’una selecció d’obres i artistes que s’aproximen al fenomen de l’exclusió, de l’agressió i de la invisibilització, mitjançant diverses manifestacions artístiques, com vídeos, performances urbanes, dibuixos, còmics o fotografies.

15 artistes internacionals

Després d'estrenar-se a Sant Sebastià, aquesta inquietant exposició s'ha mostrat, abans d'arribar a Mallorca, a les sales de Cultura de “SA NOSTRA” de Menorca i Eivissa.

“Contraviolencias” recupera la mirada crítica cap a la violència de gènere de: Shoja Azari, Nazan Azeri, Maka Bajević, Louise Bourgeois, Stefan Constantinescu, Alicia Framis, Coco Fusco, Regina José Galindo, Cristina Lucas, Sükran Moral, Beth Moysés, Alexandra Ranner, Paula Rego, Teresa Serrano i Azucena Vieites.

Hem conversat amb Pietat Solans, comissària d'aquesta exposició, qui ens ha explicat extensament quin és l'objectiu d'aquest ambiciós projecte. LLegiu l'entrevista íntegra a l'enllaç adjunt.

Traductor català / valencià - castellà / espanyol, anglès, francès, portuguès | Softcatalà traductor@softcatala.org
Inauguració 15 de setembre, a les 20 h. Fins al 30 de novembre.
Exposició | Palma
Centre de Cultura de Palma

Visites guiades per a grups. Informació i inscripcions al 971 401 001.

Una mirada artística sobre la violència de gènere
fle_izq 1 / 3 fle_der
Cercador
Agenda
veure tota l'agenda
EXPOSICIÓ
12/04/2018-30/06/2018
Palma, Centre de Cultura de Palma
CINEMA D'AUTOR
26/04/2018
Palma, Centre de Cultura de Palma
DOCUMENTAL
15/05/2018
Palma, Centre de Cultura de Palma
Subscriu-te a la Revista Digital

Programa d'activitats educatives 2017/2018

Banner activitats educatives 17/18