Exposició

Dones, la força del canvi a l’Índia

Dia 16 de maig arribà a Palma el camió exposició “Mujeres, la fuerza del cambio en la India”, una mostra itinerant organitzada per la Fundació Vicente Ferrer per donar a conèixer la realitat de les dones a l’Índia rural.

Pintat amb vistosos colors i amb l’ajuda de nombroses fotografies, infografies i elements interactius en el seu interior, el camió recorrerà, fins desembre de 2013, un total de 48 ciutats espanyoles.

La finalitat és apropar, no només la feina que desenvolupa la Fundació en un dels estats més pobres de l’Índia, sinó la situació social, econòmica i laboral en què viu la immensa majoria de les dones del subcontinent asiàtic.

 

Set dones, set testimonis de vida

L’exposició “Mujeres, la fuerza del cambio en la India” mostra la vida de set dones que representen els àmbits d’actuació de l’entitat, amb explicacions sobre el que és el dia a dia a Andhra Pradesh i les dificultats a què s’enfronten. Tot això, en un context de doble discriminació: la de pertànyer a un grup social sense un lloc propi dins la societat índia i la de ser dona, amb tots els problemes afegits que això comporta en un país en el qual no són propietàries de seu propi destí.

Hemavathi, Yellamma, Kanthamma, Nagamma, Vani, Durgamma i Likita són protagonistes d’aquest canvi i ens expliquen les seves històries, testimonis de superació que ens fan reflexionar sobre el paper de les dones en un context social que les discrimina.

El camió exposició serà a l’Explanada del Parc de Ses Estacions de Palma entre el 16 i el 22 de maig, en horari de 10 a 20 hores. Està prevista l’organització de visites guiades a centres educatius i s’acostarà la iniciativa a associacions de dones. S’ha programat una visita dedicada especialment a la Federació de Persones Sordes.

Per concertar visites cal telefonar al 971 220 109 o a la delegació de la Fundació Vicente Ferrer a Palma (c/ Anníbal, 9)

 

Projecció del film ‘Agua’

Com a activitat complementària, la Fundació ofereix, el proper 18 de maig, a les 18.30 h, al centre de Cultura, la projecció d’Agua (2005), de Deepa Metha. Un commovedor film que mostra la crua “condemna” que pateix una nina de 8 anys que ha quedat vídua.

 

La Fundació Vicente Ferrer

La Fundació Vicente Ferrer és una ONG creada a l’Índia el 1969 per buscar solucions als greus problemes a què s’enfrontava la comunitat rural d’Anantapur. El seu treball passat i present té com a objectiu eradicar la pobresa extrema mitjançant un programa de desenvolupament integral que lluita contra la desertització i el foment de la producció agrícola, la sanitat, l’educació i l’habitatge, i que presta una atenció especial a les dones i a les persones amb discapacitat.

Un equip de gairebé 2.400 persones (de les quals el 99% són naturals d’Anantapur) executa el programa de desenvolupament que l’organització porta a terme -el més innovador en la història de l’Índia- i que cobreix 3.093 pobles i beneficia a gairebé tres milions de persones.

18-05-12
18:00
Cinema | Palma
Centre de Cultura de Palma
Exposició itinerant de la Fundació Vicente Ferrer del 16 a 22 de maig
© Juan Alonso / FVF
© Juan Alonso / FVF
fle_izq 1 / 4 fle_der

Més informació:

Explanada del Parc de Ses Estacions, Palma

Cercador
Agenda
veure tota l'agenda
EXPOSICIÓ
12/04/2018-30/06/2018
Palma, Centre de Cultura de Palma
MÚSICA
28/06/2018
Palma, Centre de Cultura de Palma
MÚSICA
01/07/2018
Escorca, Torrent de Pareis
Subscriu-te a la Revista Digital

Programa d'activitats educatives 2017/2018

Banner activitats educatives 17/18