Maria Bimbolles

14-01-2015

‘Som responsables. Aprenem a estalviar’

Maria Bimbolles i BMN-SA NOSTRA refermen l'èxit de la proposta d'Educació Financera ‘Som responsables. Aprenem a estalviar’. L'activitat, que s’ha presentat en el Centre de Cultura, ha tengut més de 1.100 joves participants.

Aquest èxit de participació, en les 6 actuacions que s’havien programat, permetrà repetir aquesta innovadora activitats educativa a partir del proper mes de març i abril al mateix Centre de Cultura, tot posant la proposta a disposició dels centres escolars de les Illes.

Maria Bimbolles viatjarà amb aquesta activitat als territoris on BMN també té presència: Llevant, València i Andalusia.

OBJECTIUS

El programa d’educació financera infantil està enfocat a adquirir els coneixements, les destreses i habilitats bàsiques, que permeten als alumnes comprendre conceptes bàsics d’economia com l’estalvi, els ingressos, el pressupost personal o el consum responsable.

L’educació financera és un tema que no figura dins l’educació tradicional. Els nins no poden aprendre el valor dels doblers si ningú els ho ensenya.

Normalment, amb 5 o 6 anys ja són capaços de comprendre els conceptes financers bàsics. L’espectacle, pensat en clau d’una didàctica divertida i participativa, té una durada d’una hora i deu minuts.

A QUI VA ADREÇAT?

  • Nins i nines de 5 anys d’educació infantil i de 1r, 2n, i 3r de primària.

QUÈ S’OFEREIX?

Mitjançant un conte, els més petits reconeixeran les situacions quotidianes en les quals intervenen els doblers i participen en la presa de decisions responsables, relacionades amb el consum i l’estalvi, al mateix temps que identificaran els valors essencials i necessaris per a la nostra societat.

CONTINGUTS

  • Es fomenta el consum responsable. Al món hi ha moltes coses que no se paguen amb doblers: l’amistat, la generositat, l’ajuda mútua…
  • El pare i la mare han de fer moltes hores de feina per guanyar els doblers.
  • Com podem fer front a les necessitats bàsiques? Els doblers són necessaris per comprar menjar, per vestir-nos, per mantenir la casa…
  • Fomentar hàbits d’estalvi positius com suggerir als pares que paguin un interès per mantenir els doblers a la guardiola.
  •  Si es gasten els doblers no en queden més.

EL CONTE D’EN PERIQUITO QUE NO VA COMPRAR

Na Maria Bimbolles, presenta en ‘Periquito’, un nin que tenia una veu molt peculiar. Quan li cau la primera dent, rep la visita del ‘Ratoncito Pérez’, que li deixa un bitllet de 5 euros…

A partir d’aquí els nins descobreixen la importància de saber gestionar els seus doblers i veure la necessitat d’estalviar.

fle_izq 1 / 5 fle_der
Èxit de la proposta d’Educació Financera de BMN-SA NOSTRA
Buscador
Agenda
Ver toda la agenda
EXPOSICIÓ
29/11/2018-01/02/2019
Palma, Centro de Cultura de Palma
EXPOSICIÓ
30/11/2018-04/01/2019
Palma, Centro de Cultura de Palma
CONFERÈNCIA
20/12/2018
Palma, Centro de Cultura de Palma
EXPOSICIÓ
29/11/2018-25/01/2019
Eivissa, Sala de Cultura de Eivissa
Suscribete a la Revista Digital

Programa de actividades educativas 2018/19

Banner activitats educatives 18/19