Exposició

14-11-2016

‘Llull, es nostro heroi il·luminat’

L'exposició de pintures de Pere Lorente, que es pot veure al Centre de Cultura SA NOSTRA de Palma fins el 25 de novembre, consisteix en una trentena d'obres sobre la vida de Ramon Llull.

La mostra ha servit per il·lustrar la novel·la històrica de José Francisco Romero titulada 'Llull, és nostro heroi il·luminat'.

amb el propòsit que el poble, que el va venerar al llarg dels segles, torni a aproximar-se a un personatge tan carismàtic i singular.

Les més de 260 obres que ens va llegar Ramon Llull són, encara ara, motiu d'estudi a les principals universitats del món. El lul·lisme, el corrent filosòfic, teològic i científic tal com es coneix l’obra de Llull en acadèmies i universitats, està reclòs a minories intel·lectualment molt preparades tot i que, sens dubte,

De fet, Romero s'ha proposat la finalitat d’apropar al gran públic a un Llull humà, de carn i ossos, l'única manera de revitalitzar-com figura de primer ordre.

La mostra es va inaugurar l'11 de novembre al Centre de Cultura coincidint amb la presentació de l'esmentat llibre.

Pere Lorente (Lloseta 1056)

L'obra que conforma l'exposició està formada per uns treballs que representen els moments més destacats de la vida de Ramon Llull, des dels àmbits anecdòtic al més mundà.

Són escenes i escenaris en els quals Llull va conèixer, va escriure, va contemplar i admirar. No es pretén ressaltar el místic ni el filòsof sinó més aviat la quotidianitat de la seva vida.

Lorente ha treballat en les seves obres la tauromàquia, la religió, la delinqüència, el món virtual i el retrat. Després de vuit exposicions al llarg de la seva curta però intensa carrera es presenta ara amb l'exposició sobre Ramon Llull titulada ‘El nostre heroi il·luminat’.

  • Centre de Cultura SA NOSTRA de Palma
  • Carrer de la Concepció, 12
  • Fins el 25 de novembre
Amb motiu del 700 aniversari de la mort del beat Ramon Llull, l'autor de la novel·la es proposa realçar els aspectes més humans del savi...
Publicació
11/11/2016

LLUMS DE TRAMUNTANA

El món en les teves mans
19/12/2016

Una nova forma d'aprendre

Cloenda cicle de cinema
15/11/2016

‘De la Mancha a la pantalla’

Congrés
22/11/2016

Cardiologia

Curtmetratge
28/11/2016

Cámara fija

Buscador
Agenda
Ver toda la agenda
CINEMA ISRAELIÀ
19/11/2018
Palma, Centro de Cultura de Palma
CICLE CINEMA ANGLES
20/11/2018
Palma, Centro de Cultura de Palma
MÚSICA
21/11/2018
Palma, Centro de Cultura de Palma
Suscribete a la Revista Digital

Programa de actividades educativas 2018/19

Banner activitats educatives 18/19