Exposició Menorca

22-02-2018

Ferrer Guasch, el pintor dels blancs

La sala de Sa Nostra, ubicada al número 32 del carrer s'Arraval de Maó, mostra fins el proper 31 de març l'exposició Ferrer Guasch, el pintor dels blancs. Una mostra antològica per commemorar el Dia de les Illes Balears i el centenari d'aquest pintor eivissenc.

  • La inauguració és el proper divendres, 2 de març a les 20.00h.

Es tracta d'una mostra organitzada pel Govern de les Illes Balears, el Consell de Menorca, en col·laboració amb l'Ajuntament de Maó, i la Fundació Caixa de Balears, SA NOSTRA, per commemorar la diada de les Illes i gairebé el centenari d'aquest pintor eivissenc nascut a Eivissa el 1917 i mort també a la ciutat l'any 2008.

Ferrer Guasch pinta la llum d’Eivissa

Concretament, Vicent Ferrer Guasch va ser deixeble del pintor Narcís Puget Viñas, va estudiar a l'Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi.

Va viure a Barcelona fins que l'any 1962 va tornar a Eivissa per ocupar la plaça de catedràtic de dibuix a l'Institut Santa Maria d'Eivissa.

Precisament, aquest viatge va suposar un canvi radical a la seva obra pictòrica ja que la llum pitiüsa, l'arquitectura tradicional de la nostra illa i el color blanc es van convertir en els grans protagonistes dels seus quadres.

Tot això es podrà veure en aquesta mostra que suposa un repàs per la seva trajectòria artística, des dels seus primers quadres a Barcelona fins a la seva arribada a Eivissa, i els seus característics retrats amb el seu particular segell personal ple de blancs i formes geomètriques.

Ferrer Guasch i la família

L'exposició de Sa Nostra Sala està formada en la seva major part per obra que pertany a la família, sobretot als seus quatre fills, tot i que s'ha completat amb quadres procedents de col·leccions privades de l'illa i de Barcelona.

La selecció ha estat complicada perquè Ferrer Guasch té una obra molt extensa, així que ha calgut sintetitzar molt i escollir amb cura les obres. S'han seleccionat les obres en funció dels temes, perquè fos representativa.

I també en referència al Grup Puget, al qual Ferrer Guasch va pertànyer al costat d'Antoni Marí Ribas, Portmany, Antoni Pomar i un jove Vicent Calbet.

Horari

  • De dilluns a divendres de 17.30 a 20.30h.

 

fle_izq 1 / 8 fle_der
La llum pitiüsa, l'arquitectura tradicional de l'illa i el color blanc es van convertir en els grans protagonistes dels seus quadres...
Buscador
Agenda
Ver toda la agenda
EXPOSICIÓ
29/11/2018-01/02/2019
Palma, Centro de Cultura de Palma
EXPOSICIÓ
30/11/2018-04/01/2019
Palma, Centro de Cultura de Palma
CONFERÈNCIA
20/12/2018
Palma, Centro de Cultura de Palma
EXPOSICIÓ
29/11/2018-25/01/2019
Eivissa, Sala de Cultura de Eivissa
Suscribete a la Revista Digital

Programa de actividades educativas 2018/19

Banner activitats educatives 18/19