Economistes i auditors

10-05-2017

PALMA AUDIT FORUM 2017

El Palma Audit Fòrum 2017 reunirà economistes, auditors, titulats mercantils en una jornada que comptarà amb una rellevant participació de ponents i conferenciants a l'àmbit de l'auditoria de comptes. Dijous, 18 de maig, Centre de Cultura SA NOSTRA de Palma.

Objectiu: formar, difondre i enllaçar auditors i societat

L’objectiu del fòrum és difondre i formar sobre les darreres novetats en els àmbits de l'auditoria, la comptabilitat i en totes aquelles disciplines en les quals un professional de l'auditoria hagi d'estar al dia per a l'exercici adequat de les seves funcions.

Va dirigit, principalment, als economistes i titulats mercantils auditors, encara que els continguts a tractar vagin dirigits a un públic general amb la finalitat de ser un vincle d'enllaç i de divulgació entre el col·lectiu d'auditors i la societat.

Aquesta fórmula interactiva afavoreix l’apropament de l'auditoria a la societat i contribueix a reduir la diferència d'expectatives en l'exercici d’aquestes funcions d'interès públic.

De forma coordinada, es dediquen professionalment a l'auditoria, la comptabilitat, l'assessoria fiscal, l'administració concursal, l'assessorament de sistemes d'informació o la formació, entre d’altres. A hores d’ara, hi ha 65 Col·legis d'Economistes i Titulars Mercantils, associats i distribuïts a Espanya.

Tot proporcionant, la condició de col·legiats, una visió estratègica dins el món econòmic i garanteix que sempre estiguem en l'avantguarda de tots els temes relacionats amb la informació economicofinancera.

Participació rellevant

En aquest Fòrum es comptarà en la sessió d'obertura amb Onofre Martorell, Degà president del Col·legi d'Economistes; Catalina Cladera, Consellera d'Hisenda i Administracions Publiques del Govern dels Illes Balears; Joan Martí, interventor general de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears; Joan Rosselló, síndic major de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears; Carlos Puig, president REA + REGA Auditors; i Francisco Ramis, President del Col·legi Oficial Titulats Mercantils i Empresarials Balears.

  • S’informarà en aquesta sessió de les mesures adoptades en els darrers anys per reforçar i afegir garanties addicionals a l'activitat d'auditoria, destacant l'interès públic d'aquesta activitat.
  • Altrament, el president de l'ICAC, Enrique Rubio, parlarà sobre la "SITUACIÓ ACTUAL DE LA NORMATIVA D'AUDITORIA" que dóna resposta a l'objectiu d'assolir els més alts estàndards possibles en la realització d'auditories en tota la Unió Europea.
  • "EL MANUAL DE CONTROL DE QUALITAT INTERN, ASPECTES CONTROVERTITS I DIFICULTATS RECURRENTS EN LA SEVA IMPLANTACIÓ" serà el tema que tracti Miguel Bolumar, membre del Comitè de Coordinació i del Consell Directiu del REA + REGA Auditors.
  • Pedro Horrach, ex delegat de la Fiscalia Anticorrupció a les Balears, versarà sobre "L'AUDITOR I ASSESSOR FISCAL DAVANT ELS DELICTES SOCIETARIS I FISCALS. RESPONSABILITAT DE L'AUDITOR ".
  • Francesc Garreta,membre del Consell Directiu del REA + REGA Auditors, exposarà "ELS NOUS INFORMES D'AUDITORIA SEGONS LA LLEI 22/2015".
  • I Antonio Ramiro. Auditor de comptes, parlarà de les innovacions en matèria formativa.

Guia orientativa de importància relativa

La cloenda vendrà de la mà de Lorenzo Lara, Vicepresident del Consell General d'Economistes; Carlos Puig, president REA + REGA Auditors; Alejandro Sáenz de Sant Pedro, vicedegà del Col·legi d'Economistes de les Illes Balears i Francisco Ramis, President del Col·legi Oficial Titulats Mercantils i Empresarials Balears.

D'altra banda, en el marc d'aquest Palma Audit Fòrum 2017, s'intercanviaran idees i opinions entre els assistents per tal d'avançar en les bones pràctiques de la comunicació de l'auditor extern amb l'empresa auditada, la importància d'analitzar la declaració d'independència de l'auditor, així com la informació sobre el desenvolupament de l'auditoria en les seves etapes de planificació, execució i finalització.

L’auditoria, avui

L'activitat de l'auditoria es veu recompensada pel seu prestigi social, al mateix temps que són garants de qualitat, transparència i credibilitat en l'exercici de la professió.

Actualment, es important la tasca auditora referida a la part comptable i financera dels negocis, aquella que reflecteix la realitat de l'empresa, sobretot per a la presa futura de decisions. És un treball d'anàlisi i comprovació dels llibres comptables, amb la finalitat que reflecteixin fidelment la salut de l'empresa, que tot quadri, encaixi i no hi hagi incongruències. És una feina que va més enllà de la simple comprovació i control de comptes, ja que valora la seva aportació en la identificació de deficiències i errors en l'administració dels comptes.

Avui, cada vegada són més les petites i mitjanes empreses que també confien en aquesta figura professional i que en un món tan connectat i internacionalitzat convé confiar en un treball professional d'auditoria de rigor i qualitat.

Contacte

  • Per a més informació, contactar amb Col·legi d'Economistes de les Illes Balears
  • Tel . +34 971.722.169
  • ceib@economistas.org

 

 

fle_izq 1 / 4 fle_der
Aquest acte s’emmarca dins la celebració del 35è aniversari del REA-REGA, i tendrà lloc el proper dijous, 18 de maig, al Centre de Cultura SA NOSTRA, del carrer Concepció, 12, de Palma.
Enlaces relacionados

:

Enllaça amb el COEIB

http://www.economistes.org/index.php
Cicle Cinema Francès
08/05/2017

Hope

limentació Responsable. T'uneixes al canvi?
08/05/2017

Fed Up

IV Festival de Primavera
02/05/2017

Duo Nacilansky

Formació i col·laboració
07/06/2017

BMN-Sa Nostra sempre amb la UIB

Cinema Francès
02/05/2017

Cendres et Sang

Exposició Eivissa
27/04/2017

GAIA

Dia Internacional del Jazz
26/04/2017

Concurs de Cartells

Solidaritat
25/04/2017

Fibrosi quística

Cinema d'Autor
24/04/2017

Un Paese di Calabria

Cicle Cinema Francès
10/05/2017

Le Havre

IV Festival de Primavera
15/05/2017

Mariana Gurkova

Solidaritat alternativa
15/05/2017

Passage of Hope

Women don’t Wait
19/05/2017

KAIA KATER I ANDREW RYAN

Riscs laborals
19/05/2017

VI JORNADES DE FORMACIÓ

Presentació llibre
22/05/2017

Banderes dins la mar

Buscador
Agenda
Ver toda la agenda
EXPOSICIÓ
29/11/2018-01/02/2019
Palma, Centro de Cultura de Palma
EXPOSICIÓ
11/01/2019-08/02/2019
Palma, Centro de Cultura de Palma
CINEMA FRANCÈS
22/01/2019
Palma, Centro de Cultura de Palma
EXPOSICIÓ
29/11/2018-25/01/2019
Eivissa, Sala de Cultura de Eivissa
Suscribete a la Revista Digital

Programa de actividades educativas 2018/19

Banner activitats educatives 18/19