Fòrum Empresarial

22-06-2017

Les ciutats del futur

Diario de Ibiza, amb la col·laboració de Telefónica i BMN-SA NOSTRA, ha organitzat el I Fòrum Empresarial. El tema del primer debat, 'Les ciutats del futur: intel·ligents, digitals i sostenibles', fou introduït per Emilio Ontiveros, catedràtic d'Economia de l'Empresa.

El primer fòrum empresarial BusinessDIbiza va abordar aquesta setmana al Club Diario el tema 'Les ciutats del futur: intel·ligents, digitals i sostenibles', organitzat per la Fundació Telefònica amb la col·laboració de Diario de Ibiza i el patrocini de BMN-Sa Nostra.

Emilio Ontiveros, catedràtic d'Economia de l'Empresa de la Universitat Autònoma de Madrid i fundador i president d'Analistes Financers Internacionals, va presentar el llibre, titulat com el col·loqui, en el qual es tracta «la complexitat dels reptes que les ciutats s'enfronten al segle XXI, la rellevància de la planificació urbana i la dificultat de la seva gestió».

Inclusió social

Per Ontiveros, assistim a una revolució tecnològica en què la digitalització ofereix una oportunitat històrica de «inclusió social».

Les TIC (tecnologies de la informació i la comunicació) són, segons el parer del catedràtic, «el fonament de les ciutats intel·ligents». La seva principal qualitat és que permeten «l'accés democràtic» de tota la societat.

Considera que les TIC facilitaran que les urbs «siguin més habitables» i, sobretot, que s'adaptin a les exigències de qui les habiten, cosa que, paradoxalment, succeeix amb poca freqüència. Com?

A través de les noves tecnologies aplicades a les ciutats, els seus governants poden gestionar multitud de dades que, analitzats, permeten conèixer «les preferències dels ciutadans». No només serveixen per millorar el transport o l'aparcament, sinó també per «transmetre opinions», qualitat que «enforteix la democràcia».

Antoni Serra 'millorar la convivència’

No n'hi ha prou, això sí, amb invertir grans sumes de diners en tecnologia: «Cal, abans de res, tenir un projecte». I aquest projecte s'ha de basar en la inclusió de la gent, «en acceptar l'heterogeneïtat de la ciutadania», en la sostenibilitat i en millorar la convivència va manifestar
Antoni Serra, director territorial de BMN per Balears.

Serra va destacar la creació del fòrum, fonamental, al seu entendre, per oferir un coneixement social i econòmic, així com per donar una visió útil de l'empresa. «El món va assenyalar-viu moments difícils», amb desequilibris en el sistema de valors. Per això és important «predir com seran les ciutats i les societats del futur».

Davant el repte de les ciutats intel·ligents, Antoni Serra va admetre que «canviar les coses mai és còmode». Però sí que és imprescindible per «tenir una societat més forta i preparada per assumir nous reptes».

Eivissa aposta per una gestió intel·ligent

Viviana de Sans, vicepresidenta primera del Consell d'Eivissa, va tancar el fòrum recordant l'aposta i la voluntat de la institució insular per «una gestió intel·ligent» de l'illa, encara que la seva aplicació sigui, va admetre, «lenta».

«Hem de ser capaços d'imaginar una Eivissa connectada, que es pugui portar a la butxaca».

Mesa de ponents del Fòrum Empresarial DI Bussines.jpg
Mesa de ponents del Fòrum Empresarial DI Bussines.jpg
fle_izq 1 / 4 fle_der
Les TIC (tecnologies de la informació i la comunicació) són, segons el parer del catedràtic, «el fonament de les ciutats intel·ligents». La seva principal qualitat és que permeten «l'accés democràtic» de tota la societat...
Cicle de Cinema
19/06/2017

Homenatge a Guy Hamilton

Solidaritat
12/06/2017

GRÀCIES

Presentació llibre
08/06/2017

Nacer de nuevo

Formació i col·laboració
07/06/2017

BMN-Sa Nostra sempre amb la UIB

Simfònic 2017
06/06/2017

'Camins' que ens uneixen

Premis XXVIII edició
23/06/2017

Club d’Inversió BMN-SA NOSTRA&UIB

Concert de Torrent de Pareis
28/06/2017

La Capella Mallorquina protagonista

Òpera i Sarsuela
30/06/2017

Gala Lírica de Llevant

Concert de Torrent de Pareis
03/07/2017

Èxit de la Capella Mallorquina

Actualitat
10/07/2017

El lloguer turístic

Buscador
Agenda
Ver toda la agenda
EXPOSICIÓ
29/11/2018-01/02/2019
Palma, Centro de Cultura de Palma
EXPOSICIÓ
30/11/2018-04/01/2019
Palma, Centro de Cultura de Palma
CONFERÈNCIA
20/12/2018
Palma, Centro de Cultura de Palma
EXPOSICIÓ
29/11/2018-25/01/2019
Eivissa, Sala de Cultura de Eivissa
Suscribete a la Revista Digital

Programa de actividades educativas 2018/19

Banner activitats educatives 18/19