Premis XXVIII edició

23-06-2017

Club d’Inversió BMN-SA NOSTRA&UIB

Avui s’han lliurat els Premis de la XXVIII edició del Club d’Inversió BMN-SA NOSTRA & UIB. Hi han participat 43 equips i 103 alumnes. La rendibilitat del primer classificat és del 16%. Els millors s’han repartit 4.500 euros en premis. 

Guanyadors de la XXVIII edició del Club d’Inversió BMN-SA NOSTRA&UIB

Premi classificació general (rendibilitat) (1.500 euros)

  • Grup 1. Components: Josep Casasayas Ramis i Miquel Casasayas Ramis. Rendibilitat total: +30,8%

 

Premi regularitat (1.500 euros)

  • Grup 28. Components: Ramon Gari Robles, Joan Sansó Barceló i Xosé Simón Sarrasquete Bueno. Rendibilitat total: +17,1%

Premi gestió de cartera (rendibilitat i diversificació) (1.500 euros)

  • Grup 3*. Components: Joan Albert Escandell Leal i Pablo Tomás Díez. Rendibilitat accions: +28%
  • (*) El primer classificat ha estat el grup 1 però, fet que un grup no pot acumular més d’un premi, el segon classificat és qui rep el premi.

Assistents a l’acte

A l’acte de cloenda i de lliurament de premis hi ha assistit els equips millors classificats i finalistes i per part de la UIB: Maria Llompart, vicerectora d'Economia i Infraestructures de la UIB; Javier Capó, director del Club. En representació de BMN-SA NOSTRA: Jordi Mulet, director de Relacions Institucionals i Gabriel Suñer de Banca Privada.

La crònica de la darrera edició

A la edició vint-i-vuit hi han participat 103 estudiants, dividits en 43 grups. Per tal de que els participants del Club adquireixin una formació òptima i s’assoleixin els objectius de formació del mateix, s’han realitzat tres accions formatives destinades a introduir-los en el funcionament pràctic de la borsa i la selecció d’actius.

Pel desenvolupament del concurs de borsa, cada equip ha comptat amb un patrimoni fictici de 100.000 euros. D’aquesta manera, els grups han pogut fer inversions en accions, que formen part del Mercat Continu Espanyol i de l’Eurostoxx-50.

La fase alcista viscuda pels mercats financers des del mes de febrer fins a final de maig ha afavorit els guanys dels equips participants i ha fet que quasi tots ells assolessin rendibilitats positives.

Com a premi, els grups millor classificats es repartiran entre tots 4.500 euros en efectiu. El primer de la classificació general, que ha obtingut una major rendibilitat acumulada, rebrà 1.500€.

El grup que ha mostrat una major regularitat al llarg de l’activitat, mesurada pels resultats obtinguts cada mes, rebrà 1.500€. Finalment, el grup que ha fet una millor gestió de cartera, combinant rendibilitat i diversificació del risc, rebrà 1.500€.

Objectius del Club

El Club té com a objectiu principal donar a conèixer els aspectes operatius del funcionament dels mercats organitzats d’accions i els mercats de derivats sobre renda variable mitjançant, d’una banda, la gestió d’una cartera de valors amb doblers ficticis i, d’altra banda, la participació en accions formatives, com conferencies i seminaris, garantint que la participació en el Club potenciï la comprensió i el coneixement equilibrat de la realitat dels mercats financers.

En definitiva, es pretén que els concursants puguin:

a) Iniciar-se en la operativa dels mercats financers i la gestió de carteres de valors.

b) Seguir l’evolució de la informació econòmica i financera.

c) Assistir a conferències i accions formatives sobre temes de borsa.

d) Descobrir una sortida professional lligada als seus estudis

e) Participar en una tasca d'equip

f) Conèixer l’operativa de les places borsàries i de les Sales de Mercat d’algunes de les entitats que operen en els mercats financers.

Un dels trets característics del Club és que està obert a tots els alumnes matriculats a la UIB a qualsevol carrera universitària. D’aquesta manera, les seves activitat entronquen amb l’objectiu del EEES de donar una formació bàsica més multidisciplinar.

També, l’aprenentatge per l’experiència enllaça amb la idea del saber fer establert a les competències dels títols de grau i fomenta el treball en equip i la pressa de decisions, dos valors d’alta importància en la formació de professionals.

Un poc d’història

La primera edició del Club data de l’any 1989, per iniciativa del professor Vicenç Moratal i de l'economista de Sa Nostra carlos Sáenz. Amb els anys el concurs ha anat  adquirint rellevància, incrementant-se el número de participants i el nombre  d’activitats de formació.

Avui, el Club d’Inversió SA NOSTRA-UIB és el club de borsa més antic d’Espanya, juntament amb el del diari Expansión.

La proposta, que encara ara resulta innovadora, consisteix en oferir un aprenentatge actiu, que aprofita la curiositat natural dels estudiants i que els du a pensar per ells mateixos i a demanar-se quines son les preguntes importants i, després, a trobar la resposta. Una metodologia on l’error és una peça clau del procés d’aprenentatge i no la manifestació del fracàs.

 

Josep i Miquel Casasayas Ramis han format l’equip guanyador.jpg
Josep i Miquel Casasayas Ramis han format l’equip guanyador.jpg
fle_izq 1 / 5 fle_der
Josep i Miquel Casasayas Ramis han format l’equip guanyador. Rendibilitat 30,8%. L’equip més regular ha estat format per Ramon Gari, Joan Sansó i Xosé Sarrasquete. La millor gestió de CARTERA ha estat per Joan A. Escandell i Pablo Tomás
Enlaces relacionados

:

Enllaça amb la UIB

http://www.uib.cat/
Fòrum Empresarial
22/06/2017

Les ciutats del futur

Cicle de Cinema
19/06/2017

Homenatge a Guy Hamilton

Solidaritat
12/06/2017

GRÀCIES

Presentació llibre
08/06/2017

Nacer de nuevo

Formació i col·laboració
07/06/2017

BMN-Sa Nostra sempre amb la UIB

Simfònic 2017
06/06/2017

'Camins' que ens uneixen

Concert de Torrent de Pareis
28/06/2017

La Capella Mallorquina protagonista

Òpera i Sarsuela
30/06/2017

Gala Lírica de Llevant

Concert de Torrent de Pareis
03/07/2017

Èxit de la Capella Mallorquina

Actualitat
10/07/2017

El lloguer turístic

Exposició Eivissa
17/07/2017

EPHEMERAL

Buscador
Agenda
Ver toda la agenda
CINEMA ISRAELIÀ
19/11/2018
Palma, Centro de Cultura de Palma
CICLE CINEMA ANGLES
20/11/2018
Palma, Centro de Cultura de Palma
MÚSICA
21/11/2018
Palma, Centro de Cultura de Palma
Suscribete a la Revista Digital

Programa de actividades educativas 2018/19

Banner activitats educatives 18/19