Cicle de Cinema

08-11-2017

The company of wolves

En companyia de llops (The Company of Wolves ), la pel·lícula britànica de Neil Jordan estrenada l'any 1984, serà la segona del cicle ‘Vídeo met the movie star’, que coordina Pedro Riutort. Dimarts, 14, a les 20h, la cita a l’Auditori del Centre de Cultura.

I per entrar amb olivetes el curtmetratge ‘Thriller’, el videoclip que va enlairar encara més al gran Michael Jackson.

The Company of Wolves

La pel·lícula està basada en diverses històries d'homes llop que apareixen en el llibre La càmera sagnant de l'escriptora Angela Carter, principalment el també titulat "En companyia de llops". La pròpia Carter va ser, al costat de Neil Jordan, coautora del guió, inspirat tant en els seus relats com en l'anterior adaptació radiofònica dels mateixos.

També la pel·lícula es podria considerar una versió bastant liberal del clàssic conte de la Caputxeta Vermella de Charles Perrault i dels Germans Grimm, on el suposat llop ferotge és en realitat un home llop disfressat d'home. La primera redacció que l'escriptora va fer del guió, diferent en alguns aspectes de la pel·lícula, es va publicar més tard en l'antologia The Curious Room.

Malgrat el pressupost de la pel·lícula i l'època en què es va rodar, els efectes especials són notables. La banda sonora és de George Fenton.

Argument

La jove Rosaleen somnia que viu en un bosc de conte de fades amb els seus pares i la seva germana. Aquesta és morta per llops i, mentre els seus pares fan el dol, Rosaleen va a viure amb la seva àvia, una vella dona supersticiosa que la posa en guàrdia contra els homes que tenen les celles juntes. Poc després, la ramaderia del poble és atacada per un llop. Els vilatans van a acorralar-ho però, un cop mort, el cos del llop es torna humà.

Repartiment

  • Sarah Patterson: Rosaleen
  • Angela Lansbury: l'àvia
  • David Warner: el pare
  • Tusse Silberg: la mare
  • Micha Bergese: el cassador
  • Graham Crowden: el vell sacerdot

Thriller

Thriller és un vídeo musical creat per a promocionar la cançó del mateix nom (Thriller) de l'artista nord-americà Michael Jackson. El vídeo va ser dirigit per John Landis i es va estrenar el 2 de desembre del 1983.

Aquest va ser l'àlbum més venut de 1984. Amb una durada de 14 minuts, va ser el vídeo musical més llarg fins llavors, només superat per un altre vídeo del mateix Michael Jackson de 1996, Ghosts (de 40 minuts).

Thriller sovint és considerat com el millor de la història i va redefinir el concepte dels vídeos musicals.

La coreografia del ball, el vestuari i la música, fan que Thriller s'assembli a un musical de terror, en aparèixer monstres clàssics del gènere com l'home llop i els zombis.

El cost del vídeo va ser de 800.000 dòlars, un rècord que es va mantenir fins que va ser superat pel de la cançó «Scream», també de Michael Jackson. És també considerat com el vídeo més important de la cultura pop, a més de ser el vídeo musical vist per més gent (més de 4000 milions de persones) fins al moment.

Thriller té una estructura més propera al curtmetratge que al vídeo musical i en ell s'homenatja al gènere de zombis i a les pel·lícules de terror en general.

fle_izq 1 / 4 fle_der
La pel·lícula està basada en diverses històries d'homes llop que apareixen en el llibre La càmera sagnant de l'escriptora Angela Carter...
Buscador
Agenda
Ver toda la agenda
CONCERT SOLIDARI
25/11/2017
Palma, Centro de Cultura de Palma
CICLE CINEMA ANGLÈS
27/11/2017
Palma, Centro de Cultura de Palma
JORNADA FORMATIVA
28/11/2017
Palma, Centro de Cultura de Palma
EXPOSICIÓ
31/10/2017-07/12/2017
Eivissa, Sala de Cultura de Eivissa
CONFERÈNCIA
23/11/2017
Eivissa, Esglèsia de la Mare de Déu
CONFERÈNCIA
30/11/2017
Eivissa, Esglèsia de la Mare de Déu
Suscribete a la Revista Digital

Programa de actividades educativas 2017/18

Banner activitats educatives 17/18