Cicle de cinema francès

Maig dedicat al cinema del director Olivier Assayas

Quatre de les millors pel·lícules del director francès Olivier Assayas, es poden veure els capvespres dels dimecres del mes de maig. Entrada gratuïta.

El cicle. organitzat per l’Obra Social amb la col·laboració de l'Alliance Française, destaca l’obra d’Assayas, un dels cineastes francesos més destacats actualment.

Olivier Assayas, explorador del món

Olivier Assayas (París, 1955) és sens dubte, un dels principals exponents del cinema francès de l'actualitat. Va néixer el 1955; va cursar a primerenca edat estudis de pintura i literatura, i el 1979 va realitzar el seu primer curtmetratge titulat, Copyright. Anys després incursions en la crítica cinematogràfica a l'afamada revista Cahiers du cinéma, convertint-se en un dels principals crítics de l'època. Va escriure els guions per a les cintes Rendezvous (1985) i Le lieu du crime (1986) de l'important director André Téchiné.

El seu primer llargmetratge va ser Désordre el 1986, cinta amb què va guanyar el premi de la crítica al Festival de Venècia i el va consagrar com a un dels cineastes més importants de la seva generació. A partir d'aquest moment la seva producció s'ha caracteritzat pel magnífic ús de la fotografia com a recurs narratiu, així com per un estil on és evident el balanç entre la seva experiència com a realitzador i com a crític, alhora que és possible advertir una constant tendència cap l'experimentació.

Va competir al Festival de Cannes amb Les Destinacions sentimentals, Demonlover i Clean, amb la qual Maggie Cheung va guanyar el Premi a la Millor Actriu. L'èxit de les seves dues últimes pel·lícules, Les Hores de l'Estiu i Carlos, que van obtenir nombrosos premis internacionals, el converteixen en un dels cineastes francesos més reconeguts. Assayas també és autor d'un llibre d'entrevistes amb Ingmar Bergman.

Programa:
Dimecres 8 de maig: H.H.H. ( 997 - VOSE)

Documental biogràfic. Hou Hsiao-Hsien és un dels més influents cineastes de Taiwan del segle XX. Aquest documental constitueix una mirada profunda a la seva vida ia la seva fascinant carrera. Oliver Assayas, amic i col·lega del realitzador asiàtic, el segueix per Taipei i pel camp juntament amb un equip de rodatge, fet que permet a l'espectador conèixer la zona en què va ser criat. D'altra banda, el crític cinematogràfic Chen Kou-Fou ens brinda la seva pròpia visió del lloc que ocupa Hou Hsiao-Hsien dins del cinema taiwanès.

Dimecres 15 de maig: “El Dorado” (2008 - VOSE)

Olivier Assayas filma amb “El Dorado” la trobada entre el compositor Stockhausen, llegendari inventor de la música electroacústica, i el coreògraf Angelin Preljocaj, enfocat en la creació del ballet El Dorado. Sessions de repeticions i converses preparatòries, un autèntic intercanvi que il·lustra les ressonàncies entre partitura i moviment. I tot per veure néixer les prolongacions del so en el gest i els ecos fins a l'abstracció.

Dimecres 22 de maig: “L’eau froide” (1994 – VOSE)

Pel·lícula valenta i commovedora on Assayas torna a la seva adolescència. Gilles i Christine, un noi i una noia que viuen als afores de París i pertanyen a famílies molt diferents, porten una vida ociosa i sense sentit. En una ocasió, robant discos al supermercat, a ella l'agafen, i llavors els seus pares l'obliguen a anar a un internat. Aconsegueix escapar i s'instal·la amb Gilles en una casa on viuen altres joves com ells. Quan s'assabenten que al sud hi ha una comuna formada per artistes, decideixen traslladar-s'hi.

Dimecres 29 de maig: “Irma Vep” (1996 – VOSE)

Rene Vidal, un director de cinema en decadència, decideix encarar una remake de la sèrie clàssica muda de Louis Feuillade, Les Vampires. Convençut que cap actriu francesa pot encarar el paper d'Irma Vep (anagrama de "vampiressa"), decideix contractar a la famosa actriu de pel·lícules d'acció de Hong Kong Maggie Cheung, qui en el film s'interpreta a si mateixa. Arriba a París per actuar en el paper d'Irma Vep, malgrat desconèixer l'idioma francès. Enmig de la confusió pel "jetlag", i tractant de trobar el rumb a través de la quotidianitat del rodatge, Maggie fa un esforç per entendre què és el que volen d'ella.

Guanyadora del Premi al Millor Director al Festival de Rotterdam 1997, la pel·lícula es va estrenar aquest mateix any a Estats Units rebent una crítica unànimement eufòrica, sent consagrada la millor pel·lícula estrangera de la temporada. Nombrosos mitjans la van comparar a clàssics del cinema francès com La nit americana, de Truffaut, o El Menyspreu, de Godard, si càustic i profund retrat del món del cinema.

08-05-13
19:00
Cinema | Palma
Centro de Cultura de Palma
15-05-13
19:00
Cinema | Palma
Centro de Cultura de Palma
22-05-13
19:00
Cinema | Palma
Centro de Cultura de Palma
29-05-13
19:00
Cinema | Palma
Centro de Cultura de Palma
Assayas s'ha caracteritzat pel magnífic ús de la fotografia com a recurs narratiu
Olivier Assayas
Olivier Assayas
1

Más información:

Centre de Cultura "SA NOSTRA"

Concepció, 12. Palma

Buscador
Agenda
Ver toda la agenda
MÚSICA
15/02/2019
Palma, Centro de Cultura de Palma
CINEMA I DISCAPACITAT
18/02/2019
Palma, Centro de Cultura de Palma
CINEMA FRANCÈS
19/02/2019
Palma, Centro de Cultura de Palma
EXPOSICIÓ
14/02/2019-27/02/2019
Maó, Sala de Cultura de Maó
Suscribete a la Revista Digital

Programa de actividades educativas 2018/19

Banner activitats educatives 18/19