Música

54 edició Concert de Torrent de Pareis

La Capella Mallorquina va fer vibrar de nou espectadors i roques mil·lenàries del Torrent de Pareis en un concert memorable. La coral, dirigida per José María Moreno, va captivar el públic oferint un recorregut pel seu repertori, conreat durant mig segle d'activitat musical.

El president de la Fundació Caixa de Balears, Jaime Canudas, en la seva presentació ja va augurar el que vendria després:

‘En nom de la Fundació Caixa de Balears i de BMN-SA NOSTRA, vós donam la benvinguda a l'edició 54 del Concert al Torrent de Pareis. És un concert que, per a tots nosaltres, té una notable significació.

Per això vull agrair-vos la vostra presència i la fidelitat a la tradició de seguir en directe la nostra proposta artística. Aquest respecte a la tradició és una característica que defineix al Concert del Torrent de Pareis. Perquè qui ve una vegada sol repetir’ va dir Canudas.

La Capella si o sí

Dues dècades després, la Capella Mallorquina es va retrobar amb el Torrent de Pareis. La històrica formació que va fundar fa 50 anys el canonge de la Seu i prestigiós compositor Bernat Julià -mort el 2013- i que dirigeix ​​actualment José María Moreno va ser la gran protagonista de la 54ena edició d'un concert, el de sa Calobra, que segueix reunint a un bon nombre d'aficionats a la música.

La Capella Mallorquina no va defraudar i al llarg de més d'una hora va mostrar als assistents la seva capacitat per interpretar música polifònica, passant sense esforç aparent de peces sacres a populars, sense oblidar clàssics de l'època daurada de l'òpera, del període romàntic o de l' segle d'or musical.

Tot i les inclemències del temps -ahir va ploure en alguns punts de l'illa-, turistes i residents, nins i grans, i famílies senceres es van instal·lar a la desembocadura del torrent, sotmès a una neteja de residus en els últims dies.

Magistral

Entre els espectadors, alguns veterans, testimonis d'un acte, marcat en vermell en el calendari musical de Mallorca, que es remunta a 1963, quan el pintor Josep Coll Bardolet va posar en marxa aquesta iniciativa que en pocs anys es va consolidar.

La Capella, dirigida magistralment per José María Moreno, que durant més de 25 anys va oferir grans recitals al Torrent de Pareis, feia dues dècades que no tornava a aquest lloc màgic i emblemàtic.

També, durant el concert es va recordar a Guillem Ramon, un dels seus cantaires mort recentment.

Èxit de la Capella Mallorquina
perejoanoliverorell (DM)
perejoanoliverorell (DM)
fle_izq 1 / 7 fle_der
Article d’opinió
21/07/2017

¡Aprovechemos nuestro minuto!

Cicle de Cinema
18/07/2017

Força 10 de Navarone

Exposició Eivissa
17/07/2017

EPHEMERAL

Actualitat
10/07/2017

El lloguer turístic

Cicle de Cinema
04/07/2017

Live and Let Die

Concert de Torrent de Pareis
03/07/2017

Èxit de la Capella Mallorquina

Òpera i Sarsuela
30/06/2017

Gala Lírica de Llevant

Concert de Torrent de Pareis
28/06/2017

La Capella Mallorquina protagonista

Buscador
Agenda
Ver toda la agenda
CINEMA ISRAELIÀ
19/11/2018
Palma, Centro de Cultura de Palma
CICLE CINEMA ANGLES
20/11/2018
Palma, Centro de Cultura de Palma
MÚSICA
21/11/2018
Palma, Centro de Cultura de Palma
Suscribete a la Revista Digital

Programa de actividades educativas 2018/19

Banner activitats educatives 18/19